Jumaat, 14 Jun 2013

Homemade tauhu.....

Belajar buat tauhu dah lama, cuma mood nak membuatnya je asyik tertunda2...semalam Azie nekad rendam je kacang soya so hari nie rajin tak rajin kena buat jugak le....Yang menjadi azie nekad nak membuatnya jugak sebab dah kebuntuan menu nak masak, nak pulak sekarang nie susah nak dapat ikan.....asyik2 makan ayam & daging dah naik jemu Azie anak beranak makan...so cuba2 nasib le, Alhamdulillah tauhu Azie menjadi jugak....Ini le Hasilnya...


Hasil tauhu yang Azie dah goreng


Tauhu dalam proses ( bentuk Tauhu Azie bulat sebab azie guna barang yang ada di dapur aje)

Khamis, 13 Jun 2013

Congrats Dayana

Semalam merupakan hari terakhir sekolah Dayana bagi Grade 5, so bermula le  cuti sekolah sampai akhir bulan 8 nanti. Petang tu semasa aku sedang menonton drama bersiri Teduhan Kasih, Dayana menyerahkan sijil yang dia dapat di sekolah tadi....Alhamdulillah Tahniah yana atas usaha yana selama nie...sebagai orang tua, mama & abah berbangga dengan kejayaan yana. Selain daripada itu aku jugak mengucapkan ribuan terima kasih ke atas semua yang mendoakan kejayaan yana...Semoga satu hari nanti yana menjadi anak yang solehah di samping berjaya dalam apa jua bidang yang di ceburi...




Sijil yang yana dapat


Surat dari White House yang diberi bersama ngan sijil

Pin penghargaan jugak di beri bersama sijil tersebut....

Sabtu, 1 Jun 2013